08 Nisan 2018

Fantastik Canavarlar: Grindelwald'ın Suçları - rol alanlar, vizyon tarihi, konusu ve bilmeniz gereken her şey

Harry Potter hikayesinin iki jenerasyon öncesini anlatan "Fantastik Canavarlar" serisi devam ediyor...

2016 yılında gösterime giren Fantastik Canavarlar Nelerdir, Nerede Bulunurlar J.K. Rowling'in Büyücü Dünyası'nda 1920'lerin New York'una bizleri götürmüştü. Aslında bu sadece bir başlangıçtı.



Bu yıl, Fantastik Canavarlar: Grindelwald'ın Suçları ile Harry, Lily ve James Potter'ın henüz olmadığı bir dünyada büyücülük namına neler olduğunu daha detaylı görebileceğiz.


Fantastik Canavarlar 2, ilk filminin gösterime girmesinden iki yıl sonra Türkiye'de de ABD ve Birleşik Krallık ile aynı anda 16 Kasım 2018 tarihinde  vizyona girecek. Filmde Dumbledore'un gençliğini canlandıracak olan Jude Law ile ilginç anlar yaşayacağız.

Oyuncu kadrosunda ilk filmden aşina olduğumuz çekirdek kadro korunmuş (Johnny Depp, Katherine Waterston, Ezra Miller, Eddie Redmayne, Alison Sudol, Carmen Ejogo, Dan Fogler, Kevin Guthrie)  ve yeni yüzler de eklenmiş: Jude Law, Claudia Kim, Callum Turner.

Callum Turner, Newt'ün abisi, ondan daha başarılı, seherbaz Theseus Scamander rolünde; yanı sıra Harry Potter ve Felsefe Taşı filminden hatırlayacağınız Nicolas Flamel de bu filmde.

**

Filmin konusuna gelirsek; Büyücü Dünyası'nda yüz yılda bir nükseten hastalığı olan safkan büyücülerden ordu kurarak muggle dünyasını fethetme arzusu Voldemort yerine Grindelwald aracılığıyla körükleniyor. Grindelwald'ın eski kankası Dumbledore'u ise -epey genç ve havalı- önceki öğrencilerinden biri olan Newt ile birlikte karanlık büyücü tehdidine karşı mücadele ederken buluyoruz.


Credence Barebone'un hayatta kalmasını ve Maledictus ile olan ilişkisinin önemini de öğreneceğiz.

Böylece Fantastik Canavarlar: Grindelwald'ın Suçları serinin ikinci bölümünü oluşturmuş olacak ve toplamda seri beş bölümden oluşacak.

Unutmadan söyleyelim, 1926-1945 arası geçen bu filmde, Dumbledore'un Mürver Asa'yı Grindelwald ile yapmış olduğu düello ile nasıl kazandığını da göreceğiz.

Ayrıca J.K. Rowling'in "Seri kaç film olacak" sorusuna "5. Five. Cinq. Fünf. Cinco. Cinque" cevabını vermesi sonrası ilk filmin ABD'de, ikinci filmin Fransa'da olmasına dayanarak, devam filmlerinin geçeceği ülkelerin sırasıyla Almanya, İspanya ve İtalya olması tahmin ediliyor.

Son olarak serinin geri kalan filmlerinde Voldemort'un gençlik yıllarına değinilmesi de beklentiler dahilinde.

**

Fragmanı izlemek için: http://www.imdb.com/title/tt4123430/?ref_=nv_sr_1